Няма риск в бъдеще Васил Божков да се укрие. Такова мнение изрази

...
Няма риск в бъдеще Васил Божков да се укрие. Такова мнение изрази
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Няма риск Васил Божков да се укрие

Няма риск в бъдеще Васил Божков да се укрие. Такова мнение изрази в „ Тази заран “ юрист Димитър Марковски.

„ Самият факт на неговото завръщане значи, че явно има желание да взе участие в процеса на събиране на доказателства. Моментът на неговото завръщане съгласно мен е селекциониран деликатно и не е решил просто по този начин да се качи на самолета “, счита той.

На въпрос допустимо ли е Васил Божков да бъде освободен против парична гаранция адвокат Марковски съобщи, че е „ безусловно вероятен сюжет “ да му бъде избрана по-лека мярка за неотклонение.

„ Лично на мен претекстовете на Софийския градски съд ми се костват малко особени. Съдът е приел, че има риск господин Божков да се укрие от органите на следствието, което съгласно мен не дава отговор на тази фактология, която всички видяхме “, уточни още Димитър Марковски.

Според него на този стадий от хода на наказателното дело против Васил Божков мъчно може да се приказва за някаква сделка.

„ Ако следим процесуалното държание на прокуратурата, виждате, че тя не дава поръчка да има някакво снизходително отношение по отношение на образуването против него наказателно дело “, сподели Марковски.

„ Тези „ покупко-продажби “, които ги дават по американските филми, от наша позиция са безусловно невъзможни. Пак ще повторя – на този стадий не се вижда някакво особено отношение на прокуратурата по повод на Васил Божков, което да подухва за възможна договорка или за облекчение на неговото състояние “, на мнение е юрист Марковски
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР